Spring til indhold
ForsideOm HR

Om HR

Elev i HR

I HR-afdelingen er du ansat i 2 år som kontorelev.  På Aalborg Universitet er der mere end 3.500 fastansatte medarbejdere. I HR-afdelingen er vi ca. 50 ansatte. Vi deler kontormiljø med Rektorsekretariatet, Økonomiafdelingen samt AAU Kommunikation & Public affairs. Som kontorelev vil du primært være tilknyttet vore HR Partnerteam, du vil i løbet af din elevtid også få kendskab til og arbejde med vores øvrige teams: HR Jura, HR Digitalisering, HR Løn, Trivsel & Udvikling samt International Staff Unit.

Det primære fokus vil være på HR administration såsom ansættelser, fratrædelser, jubilæer, barsels - og sygefraværsområdet samt lønadministration. I vores øvrige teams kommer du til at få indblik i områder som personalejura, arbejdsmiljø, kompetenceudvikling samt den daglige administration herunder indkøb, diverse registreringer, mødeafvikling og øvrige administrative opgaver. Sidst men ikke mindst får du indblik i, hvorledes vi håndterer vores mange internationale medarbejdere og gæster.

Når du starter hos os, sørger vi for at give dig en grundig introduktion til dine opgaver og HR som fagområde. Derudover deltager du selv i tilrettelæggelsen af dit elevforløb.    

Elevopgaver

Vores hverdag handler meget om at yde den bedst tænkelige service for hele organisationen samt alle medarbejdere på  Aalborg Universitet. Du vil med det samme få dine egne ansvarsområder, som du får lov til at arbejde selvstændigt med gennem hele din elevtid.

Sanne, vores tidligere elev udtaler:
"Jeg er rigtig glad for de mange forskellige arbejdsopgaver og de gode kollegaer jeg har. Jeg nyder rigtig meget, at der er stor afveksling i mine arbejdsopgaver. Jeg havde ikke rigtigt et kendskab til universitetsverden eller HR arbejdet i forvejen. Det kom derfor bag på mig, hvor stor organisationen er og hvor mange processer der håndteres og behandles i HR-afdelingen."

Skole

I løbet af din elevtid på to år skal du på skole i 15 uger fordelt over 4-6 omgange. Skoleopholdene finder sted på Aalborg Handelsskole, Langagervej.

Du er på skoleophold sammen med de andre elever på Aalborg Universitet samt kontorelever fra andre offentlige arbejdspladser i Nordjylland.

Den ene af ugerne skal du sammen med de andre elever på skoleopholdet på en spændende studietur til Bruxelles.

Elevmiljø på Aalborg Universitet (AAU)

På Aalborg Universitet tilstræber vi at have et godt fagligt og socialt miljø på tværs af alle kontoreleverne. Der bliver afholdt elevmøder, hvor vi bl.a. besøger hinandens arbejdspladser for at få en bedre viden om, hvad de andre elever beskæftiger sig med. Der er også tid til hygge; vi har bl.a. haft havefest med spil og god mad, spillet banko og julehygget med æbleskiver og pakkespil.